Cd van de maand april

De nieuwe Cd van Elbow is al kort besproken door onze vrinden van www.gelulovermuziek.tl. De meeste lezers van de blog van Guapo en Amigo zullen echter niet vaak op die site komen en Guapo wil hun ook wel eens kennis laten maken met de nummers van het beste bewaarde muziekgeheim van Engeland. Want zo mag je Elbow eigenlijk wel noemen. Voor Guapo natuurlijk niet want die heeft ooit, ten tijden van de beruchte Pijnackers ‘CD-club’, al uitgebreid het debuutalbum mogen beluisteren. In die tijd tapte ze uit hetzelfde muzikale vaatje als Coldplay. Dat doen ze tegenwoordig een stuk minder. De muziek is hedentendage een stuk melodieuzer, subtieler en meer uitgesponnen.

Guapo is altijd op zoek naar nieuwe hippe namen in de muziek en wil daardoor de bands die al wat langer meegaan wel eens over het hoofd zien. Zo ook bijna de 4e Cd van de heren uit Manchester. Na 3 luisterbeurten bleek al dat de helft van de Cd de maximale aantal van 5 sterren toebedeeld hadden gekregen van Guapo. De hoogste tijd dus om hem uit te verkoren tot cd van de maand. ?n om de band te vereren met een bezoek aan hun aankomende concert in Paradiso. Dat dat op de dag is van de eerste halve finale van het EK maakt wel duidelijk hoe goed Guapo de band vindt.

Elbow - The Seldom Seen Kid
Elbow – The Seldom Seen Kid

Titel: The Seldom Seen Kid
Artiest: Elbow
Lijkt op: Talk Talk, Tindersticks, Doves
Land van herkomst: UK, Manchester
Beste nr: Starlings, The bones of you, Mirrorball, Weather to fly, Some riot, One day like this
Waarom deze Cd: vijftig en een halve minuut kippenvel

Gepubliceerd door

Guapo

De geboren Koreaan die doordeweeks als centenneuker een groot advocatenkantoor onder de duim houdt, staat bij intimi bekend als groot liefhebber van muziek, voetbal, en eten (niet noodzakelijk in die volgorde).

Als helft van het illustere duo Guapo y Amigo stuwt hij regelmatige feesten in zijn homecity Delft naar grote hoogten. Gekleed in een rood-wit gestreept shirt bezoekt hij ook nogal eens wedstrijden van Sparta (is de club van Rotterdam).

2 gedachtes over “Cd van de maand april”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *