ADO en de nacompetitie

Heel Nederland houdt zijn hart vast. ADO staat op de rand van promotie naar de eredivisie. De ploeg van scheidend trainer Wiljan Vloet speelde afgelopen zondag het eerste duel met RKC met als inzet promotie. Een mooie gelegenheid voor Amigo om de Haagse helden met broer Erik en vriend Kluit naar de overwinning te gaan schreeuwen.

ADO-RKC
de Haagse cheerleaders maken er een wet t-shirtshow vanNadat de auto geparkeerd was aan de rand van het stadion bleek weer eens dat ADO Den Haag absoluut nog niet klaar is voor toeschouwersaantallen die bij de eredivisie horen. De wedstrijd tegen RKC was niet eens uitverkocht en al helemaal geen risicowedstrijd. Toch duurde het bijna drie kwartier voordat de drie jongens uit Pijnacker de nieuwe tempel van het Zuid-Hollandse voetbal mochten betreden. De wedstrijd was al begonnen en dus werd er meteen een (staan)plekje gezocht tussen de meest fanatieke aanhangers van de Haagse club.

De stemming zat er al in maar werd er meteen weer uitgeschopt door de bezoekers toen zij in de derde minuut de 0-1 binnentrapten. Even leek het een hele vervelende middag te worden. RKC opende sterk en drukte ADO ook na het doelpunt in de verdediging. Even later moest ook verdediger Christian Kum het veld nog eens verlaten met een blessure. Hij werd afgelost door Raymond Victoria, die blijkbaar geen tijd had gehad om een goede warming-up te doen want Victoria moest zelf afhaken in de tweede helft met een blessure aan de hamstring. Na ongeveer twintig minuten nam de thuisploeg het initiatief echter over en in het restant van de wedstrijd was RKC niet meer dan een figurant. ADO bepaalde wat er gebeurde en RKC keek hulpeloos toe. Helaas was de Haagse ploeg niet in staat om het vele balbezit om te zetten in evenredig veel kansen. Ook de vele hoekschoppen leverde weinig gevaar op. Slechts toen ADO-speler Lex Immers aan het shirt werd getrokken in het strafschopgebied veerde het publiek op. De toch al niet erg sterk fluitende scheidsrechter Kuipers simuleerde echter het bekende “vuiltje in het oog” en liep snel weg van de situatie.

In de tweede helft werd het overwicht van ADO steeds groter maar met name spelverdeler Richard Knopper werd node gemist en de kansen waren schaars. Het “Haags kwagtiegtjuh” was al even aan de gang toen het onverwachte gebeurde. Lex Immers kopte een hoekschop in de kruising en zorgde er zo voor dat de wedstrijd in een gelijkspel eindigde waardoor er in het duel in Waalwijk aanstaande donderdag nog van alles mogelijk is.

ADO-RKC
Lex Immers kopt de gelijkmaker binnen

ADO-RKC
vreugde na het Haagse doelpunt

ADO-RKC
aanvoerder Hans van der Haar bedankt Amigo, Erik en Kluit met een grote glimlach

Onderweg naar de auto verzuchtte Amigo dat het lekker was dat er ook in Den Haag eindelijk weer over voetbal geluld werd i.p.v. over allerlei randzaken. De vreugde bleek van korte duur want ’s avonds op tv was er meer aandacht voor racistische uitspraken dan voor voetbal. Zal het ooit rustig worden in Den Haag?

Gepubliceerd door

Amigo

Als hij geen Zweedse meubels aan het verkopen is, is Amigo meestal achter een computer te vinden. Zo ontwikkelt hij onder de naam Rosio websites.

De sympathieke vriend is behalve helft van het illustere dj-duo Guapo y Amigo ook groot voetballiefhebber. Daarbij nemen ADO Den Haag, Ajax en vooral Oliveo 7 een speciaal plekje in zijn hart in.

3 gedachtes over “ADO en de nacompetitie”

  1. Wat bedoel je daar mee Guapo?

    OLIVEO7.NL is gewoon weer eerste geworden in Midwoud, ondanks het feit dat er steeds meer vedettes afhaken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *