De beste nummers van 2008

Elk jaar breekt Guapo weer zijn hoofd over wat hij de beste numers van het jaar vond. En ook zoals elk jaar is het bepalen van de top 5 niet zo’n probleem. Dat zijn de nummers waar Guapo het hele jaar door al kippenvel van krijgt. Het zijn meer de lagere noteringen waar maar geen keuze over gemaakt kan worden.Maar het bepalen van de tien beste nummers van een jaar is nou eenmaal geen klus waar lichtzinnig over nagedacht dient te worden. Dat is een lijstje wat de geschiedenisboeken in gaat en waar nooit meer aan getoornd kan worden.

2008 mag dan een muziekjaar geweest zijn waar volgens kenners de Amerikaanse bands overheerste, bij Guapo bestaat zijn gehele top drie uit artiesten uit Engeland. De rest wordt (zelfs om-en-om) afgewisseld door bands uit de US en UK. Verder valt op dat de voorkeur van Guapo ook dit weer uitging naar gitaargeorienteerde Engelstalige muziek; weer geen hiphop, dance of Marco Borsato. Tenslotte vraagt Guapo zich af of bepaalde nummers niet uit 2007 dateren (Gutter Twins? Blood Red Shoes? Adele?) maar een kniesoor die daar op let.

Rampapapa; en dan de 10 beste nummers van 2008 volgens Guapo:

1) Elbow – One day like this
2) Adele – Daydreamer
3) The Last Shadow Puppets – Standing next to me
4) Fleet Foxes – Blue Ridge Mountains
5) Exile Parade – Fire walk with me
6) The Gutter Twins – Idle hands
7) The Killers – Human
8) The Blood Red Shoes – I wish I was someone better
9) Kings of Leon – Sex on fire
10) One night only – Just for tonight

Drie nummers zijn uiteindelijk net buiten de boot gevallen;
– Vampire Weekend – M79
– Coldplay – Viva la vida
– Alela Diane – The Rifle

Gepubliceerd door

Guapo

De geboren Koreaan die doordeweeks als centenneuker een groot advocatenkantoor onder de duim houdt, staat bij intimi bekend als groot liefhebber van muziek, voetbal, en eten (niet noodzakelijk in die volgorde).

Als helft van het illustere duo Guapo y Amigo stuwt hij regelmatige feesten in zijn homecity Delft naar grote hoogten. Gekleed in een rood-wit gestreept shirt bezoekt hij ook nogal eens wedstrijden van Sparta (is de club van Rotterdam).

4 gedachtes over “De beste nummers van 2008”

  1. Amigo, ik zal je de mp3’s mailen. Kun je die op de player zetten. Als je dat nou ook van jouw top 10 doet dan hebben we een mooie lijst (denk ik).

  2. Dat geeft ook niet. Je mag je eigen top 10 plaatsen! Hebben we tenminste ook weer eens wat Nederlandstalig op de blog.

  3. Zeg Amigo, Kluit, Rombie en andere vaste lezers…, zetten jullie ook nog jullie top 10 van 2008 op de blog. Ben wel benieuwd! En alles mag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *