De top 10 van 2008.

Elk lijstje is natuurlijk discutabel, maar hier is die dan.
10) Marianne Vos – Wielrennen
Is de beste wielrenster ter wereld, werd helaas geen Wereld Kampioen (zowel in het veld als op de weg 2e) of Olympisch Kampioen op de weg, maar werd wel Wereld Kampioen en Olympisch Kampioen op de puntenkoers op de baan en boekte in totaal 27 overwinningen (zie www.mariannevos.com).

09) Anky van Grunsven – Paardensport
Werd voor de derde actereenvolgende keer Olympisch Kampioen (zie www.anky.nl).

08) Sven Kramer – Schaatsen
Werd Europees Kampioen en Wereld Kampioen Allround en Wereldkampioen op 5km, de 10km en de ploegenachtervolging (zie www.svenkramer.nl).

07) 4 x 100m vrije slag (dames) – Zwemmen
Marleen Veldhuis, Inge Dekker, Femke Heemskerk en Ranomi Kromowidjojo werden Olympisch Kampioen voor de toplanden Australi? en de Verenigde Staten.

06) Lichte dubbeltwee (dames) – Roeien
Marit van Eupen en Kirsten van der Kolk werden Olympisch Kampioen, ondanks dat ze niet echt geweldig met elkaar konden opschieten…….

05) Hockey (dames)
Werden Olympisch Kampioen en toonden dus aan nog steeds de beste ter wereld te zijn en dat je er blijkbaar goed uit kan zien en ook nog op hoog niveau kan sporten…….

04) Edwin van der Sar – Voetbal
Won met Manchester United de Champions League en de Wereldbeker en zorgde er bijna in zijn eentje voor dat op het EK Voetbal Itali? niet, Frankrijk maar 1 keer scoorde en Rusland een verlenging nodig had om van Nederland te kunnen winnen.

03) Lars Boom – Wielrennen
Werd Wereld Kampioen Veldrijden en Nederlands Kampioen bij de Elite, terwijl hij zelf nog niet voor de Profploeg van de Rabobank reed. Gaan we nog veel van horen de komende jaren (zie www.larsboom.nl).

02) Waterpolo (dames)
De dames waren voor de Olympische Spelen niet echt bekend, maar werden dus wel Olympisch Kampioen.

01) Maarten van der Weijden – Zwemmen
Werd Olympisch Kampioen op de 10km en Wereld Kampioen op de 25km. Boekte voor 2008 reeds een grotere overwinning door Leukemie te overwinnen. Had overigens alles voor zijn sport over (sliep bijvoorbeeld in een tent en verbrak zijn relatie, omdat dat zijn ideale voorbereiding zou kunnen verstoren…..).

Gepubliceerd door

Kluit

Naast het geven van duurbetaalde financiële adviezen, is de sympathieke Delfgauwenaar vooral liefhebber van sport, waarbij hij zich met name focust op de edele voetbal- en wielrensport. Dat hij ook daadwerkelijk verstand heeft van 'het spelletje' blijkt wel uit het feit dat hij zowel Ajax als Oliveo 7 tot zijn favoriete elftallen rekent.

Als grote gangmaker achter de rubriek De voorspelling van de week geniet Kluit grote populariteit onder de bezoekers van deze blog.

2 gedachtes over “De top 10 van 2008.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *