Beste concerten van 2008

Guapo mag dan niet zo veel concerten hebben bezocht als normaal in een jaar. Ze waren wel stuk voor stuk de moeite waard. En dat is wel eens anders geweest in het verleden. Net als vorig jaar wordt het weer een countdown naar het beste concert van 2008. Dus te beginnen bij nummerrrrr 10.

10) Mastodon – 30 november – Tivoli (Utrecht)
Laten we eens ruig beginnen. Al viel het eigenlijk nog wel mee. Vooraf dacht Guapo dat oordopen geboden waren maar dat was dus nergens voor nodig. Niet dat hij ze bij zicht had want hij was ze voor de zoveelste keer toch weer vergeten.

Maar eerst was het nog een hele klus om in het centrum van Utrecht te geraken. E?n afslag missen en je bent, ondanks een Tomtom, gelijk een half uur bezig om Tivoli aan de Herengracht te vinden. Maar in tegenstelling tot normaal concertbezoek van Guapo waren ze (naast Guapo bestond het gezelschap uit Rik, Steef en Ed) op tijd vertrokken waardoor ze bij binnenkomst in de oudbollige en redelijk kleine popzaal nog weinig hadden gemist. Het voorprogramma was dan wel bezig maar Guapo vond hun tenues spannender dan hun ouderwetse surfrock.

Na een (lange) pauze was Mastodon zelf aan de beurt. Ondanks het slechte geluid (dat schijnt in Tivoli aan de bar beter te zijn dan elders in de zaal) was het een goed en indrukwekkend concert. Misschien kwam het door dat Guapo niet zo vaak naar stoere-mannen-concert gaat maar hij was onder de indruk van wat de heren klaarspeelden met zijn drie?n; de drummer trommelde er lekker op los, de bassist speelde zo energiek als Guapo nog nooit iemand op een basgitaar had zien spelen en de gitarist zag er uit als Gimli maar speelde de pannen van het dak. Maar waar had Guapo die tatoeages op zijn handen toch eerder gezien???

Voorprogramma van Mastodon
Voorprogramma van Mastodon

9) Wouter Hamel – 16 mei – Paard van Troje

De maand mei was een spannende maand voor Guapo; na 9 jaar te zijn opgegroeid in de vertrouwde omgeving van Pluspoint ging hij dit gerenomeerde reclamebureau verlaten voor een nieuwe baan bij een gerenomeerd advocatenkantoor in Rotterdam; Ploum Lodder Princen. En een nieuwe baan brengt toch wat onzekerheden met zich mee; is de functie wel wat? Zijn de collega’s aardig? Is een ‘kakkerig’ advocatenkantoor nou wel geschikt voor Guapo? Hij had het er maar zwaar mee. En wie kan er dan beter verlichting brengen dan die vrlijke blonde ‘crooner’ uit Nederland. Juist…niemand.

Wouter op zijn mondorgel
Wouter Hamel op zijn mondorgel

En dus toog Guapo in gezelschap van Guapa en Kluit die vrijdagavond naar Den Haag voor een optreden van Wouter Hamel in het Paard van Troje. Eigenlijk zou Amigo, die al veel langer fan is van Wouter, ook mee gaan maar een hengstenbal in Midwoud had uiteindelijk toch zijn voorkeur.

Hij zou een erg relaxed en gezellig optreden missen. Wouter Hamel maakt uitsluitend vrolijke muziek en het gehele publiek was die avond ook zonder uitzondering goed gehumeurd. Het zal de warme lentelucht wel zijn geweest. Alle ingredi?nten voor een vermakelijk avond waren aanwezig. En Wouter blijkt niet alleen vrolijke muziek te maken maar ook een uitstekende performer te zijn. Hij vertelt zijn levensverhaal tussen elk nummer, doet uitgebreide solo’s, speelt diverse instrumenten, haalt mensen op het podium maar blijkt bovenal gewoon erg goed te kunnen zingen. Het was zelfs zo’n bijzonder vrolijke en gezellige avond dat Guapo even helemaal was vergeten dat ie binnen een week zijn geliefde Pluspoint ging verlaten…

Stage invasion bij Wouter
Stage invasion bij Wouter

3voor12lokaal.vpro.nl/magazines/news/index.jsp?portals=2682&magazines=479&news=994710

8) Fink – 17 februari – Rotown

Zondag 17 februari 2008 speelde er een artiest in Rotown die hoog in de top 10 van beste nummers van 2007 van Guapo stond. Fink is een Engelse gast die vroeger producer was van strakke housebeats maar tegenwoordig de gevoelige singer-songwriter uit hangt. En dat doet ie erg goed. Zo goed zelfs dat Guapo ‘m wel eens live wilde aanschouwen. Samen met Guapa toog hij dus naar het altijd knusse Rotown op die bewuste zondagavond, alweer bijna een jaar geleden. Het bleek dat we niet de enige waren die Fink goed vind want het was dik uitverkocht. Maar wederom werd het concert vanaf de vaste stek voor de geluidsman aanschouwt.

Fink en de twee andere muzikanten maakten er een mooi, zondags optreden van; de lekker rustige nummers werden met veel enthousiasme en bezieling gespeeld. Al de favorieten van zijn twee albums werden op zulk intense wijze gebracht dat het leek alsof de zanger in trance was en elk woord meende wat hij zong. Zo hoor het niet vaak meer!?

kindamuzik.net/live/fink-uk/fink

Gepubliceerd door

Guapo

De geboren Koreaan die doordeweeks als centenneuker een groot advocatenkantoor onder de duim houdt, staat bij intimi bekend als groot liefhebber van muziek, voetbal, en eten (niet noodzakelijk in die volgorde).

Als helft van het illustere duo Guapo y Amigo stuwt hij regelmatige feesten in zijn homecity Delft naar grote hoogten. Gekleed in een rood-wit gestreept shirt bezoekt hij ook nogal eens wedstrijden van Sparta (is de club van Rotterdam).

3 gedachtes over “Beste concerten van 2008”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *