Uit de platenkast van…DJ Amigo

Er gebeurt de laatste tijd veel te weinig op deze desondanks zelden overtroffen blog. Zeker van Amigo’s kant was het erg stil en daarom is het tijd voor een nieuwe rubriek: Uit de platenkast van…Een rubriek waarmee de muziekliefhebbers onder ons zich kunnen uitleven. Het principe is simpel. Elke keer zal er een plaat uit de verzameling van iemand centraal staan. Een illustere, onbekende of om andere redenen interessante plaat. De plaat wordt uiteraard op de player gezet als dat mogelijk is zodat iedereen meteen met z’n oordeel klaar kan staan.

Amigo trapt de rubriek uiteraard zelf af. En omdat ik weet dat er vele popquizzzzers onder onze bezoekers zijn, noem ik de artiest en titels niet. Een heus raadplaatje dus!

Het gaat deze eerste keer om een plaat uit de jaren zestig van een band die behoorlijk succesvol was in de jaren voorafgaande aan deze plaat. Het was echter de eerste plaat die gemaakt werd nadat de overbekende zanger,schrijver en oprichter van de band eruit was gestapt om alleen verder te gaan. En daarmee hebben we meteen de reden dat deze plaat nooit echt een hit is geworden. Toch heeft ie zijn charmes, al was het alleen maar vanwege dat typische jaren 60-geluid (dat Amigo zo lekker vindt)

Favoriete nummer: 4 (een heerlijk 10 minuten durende staat van psychedelica)

Luister er nu naar op onze eigen luisterpaal!

Uiteraard verwacht ik dat Guapo, Kluit en Rombie en Erik T. meteen op zoek gaan in hun eigen platenkast voor een obscure volgende editie van deze rubriek (waarbij Depressed Mode vanzelfsprekend uitgesloten is!)

null

Overigens vind je ook nog twee nummertjes van Billy Deary op de player. Amigo kwam onlangs in het bezit van de special 50th birthday limited edition van zijn minialbum “One Light With You” en wilde jullie dat niet onthouden.

Gepubliceerd door

Amigo

Als hij geen Zweedse meubels aan het verkopen is, is Amigo meestal achter een computer te vinden. Zo ontwikkelt hij onder de naam Rosio websites.

De sympathieke vriend is behalve helft van het illustere dj-duo Guapo y Amigo ook groot voetballiefhebber. Daarbij nemen ADO Den Haag, Ajax en vooral Oliveo 7 een speciaal plekje in zijn hart in.

7 gedachtes over “Uit de platenkast van…DJ Amigo”

 1. Nee, dat was gewoon omdat ik pijn in mn kont had.

  Belangrijker: heb je al een idee welke band het is?

  En nog belangrijker: ben al in je platenkast aan het zoeken voor de volgende editie van deze rubriek?

 2. Nog niet geluisterd. Mag hier niet ‘streaming’ luisteren. Jaren 60 is trouwens meer Kluit zijn tijdvak.

  Ik heb obscure Cd’s genoeg. Zal eens kijken of er daar tussen ??n zit die jullie misschien wel eens zouden kunnen kennen.

 3. Heel goed Rombie! Voor een paar eurie uit de aanbiedingenbak van de Mediamarkt gevist.

  En hoe vind je ‘m?

  En heb je zelf al een mooie voor ‘Uit de platenkast van…Rombie’?

 4. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet goed op de hoogte was van de voorgeschiedenis van Van Morrison. Dus het was nog leerzaam ook!

  Nummer 2 klonk me bekend in de oren en zo ben ik een beetje gaan zoeken. Ik denk dat ik de Ellen-Foleyversie van dit nummer ken.

  In het geheel niet slecht, wel gedateerd.

  Ik ben al aan het zoeken naar een goede kandidaat uit mijn collectie, maar ik heb er nog geen gekozen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *