Over rode benen, herenliefde, bier, vrouwen en dure penalties, kortom: Midwoud 2009

Het lijkt wel of het ieder jaar gezelliger wordt in Midwoud. En de lol blijft al lang niet meer beperkt tot Oliveo 7. Tegenwoordig gaat gewoon iedereen in Pijnacker die zin heeft mee. Tegen alle verwachtingen slaagde Oliveo er niet in de titel te verlengen, maar het weekendje Midwoud was desondanks meer dan geslaagd te noemen.
Kenners zullen zich afvragen of dit niet dezelfde foto’s zijn als vorig jaar, of dat jaar daarvoor, of dat jaar daarvoor, of… De nuanceverschillen zijn echter, ondanks het weerzien met vele oude bekenden, onontkomelijk. En vanwege de toegenomen bandbreedte, nu meer foto’s dan ooit!

Uiteraard werd er op vrijdagavond verzameld bij het centrale verzamelpunt van Pijnacker, café de Guyter. Er was afgesproken om 19.00 uur en het zal niemand die ooit met Amigo heeft afgesproken verbazen dat we keurig om 20.30 uur richting West-Friesland vertrokken. Een paar dagen eerder was leider/wasvrouw/grensjager/shagroker/caviaboer/eigenaar van een Oliveokamer Gerard van Winden opgeschrikt door de afzegging van twee nieuwelingen. Pim en Wijnand achtten zich na enige zelfreflectie nog niet geschikt om zich te begeven in het seizoenshoogtepunt van Oliveo 7. Toch was Erik Toussaint daardoor niet de enige nieuweling in de selectie van van Winden. Geert had namelijk nog een paar troeven achter de hand. Victor Hogervorst en Jamie Greeve werden op het laatste moment achter hun bier vandaan getrokken en voordat ze iets door hadden in een auto gegooid. Bovendien kwam Jos Ammerlaan in tegenstelling tot voorgaande jaren nu wel op zaterdagavond om voor versterking te zorgen en had Sander een West-Friese vriend uitgenodigd om een dagje mee te komen voetballen. En tenslotte had Pieter Zeestraten de zware taak op zich genomen om Robin Kluiters te vervangen als slappe ouwehoer.

Toen we aankwamen, zochten we onze vast tent weer op (alleen Wesley scheen een jaar eerder in een andere tent geslapen te hebben) en richtten we zo snel mogelijk onze slaapplaatsen in. Grote verschil met de jaren ervoor was dat Marcel Frensch zo slim was geweest om een koelbox met bier mee te nemen, waardoor de stemming er al meteen in zat.

Midwoud 2009
bedje neergooien en een biertje pakken

Midwoud 2009
natuurlijk moest er weer gepompt worden

Voordat we ons in het Midwoudse feestgewoel gingen begeven moest er eerst betaald worden aan überpot Geert. Eerst moesten degenen die nog geen inschrijfgeld hadden voldaan dit aan Geert geven. Na enig gereken besloot Geert vervolgens dat iedereen een tientje voor de pot moest betalen. Toen iedereen keurig betaald had en er werd gevraagd of we soms maar een half uurtje die feesttent in gingen, ondernam Geert meteen actie en liet hij iedereen nog eens twintig euro betalen voor de pot. Eindelijk was iedereen gerustgesteld en toen Geert uitgeteld was, konden we naar de feesthal.

Midwoud 2009
“Co, heb jij ook tien euro bij je?”

Midwoud 2009
in de tent kwam Arjan al snel een ‘oude’ bekende tegen

Ook bleek al snel dat staantafels niet alleen reuzehandig zijn om bij te staan, maar ook uitermate geschikt zijn om bier mee te bestellen.

Midwoud 2009
“Hallo, wij willen graag een tafeltje bier bestellen”

Midwoud 2009
“Alstublieft, hier is uw tafeltje bier”

Midwoud 2009
Nol kon nog niet voetballen maar al wel gezellig meefeesten

Midwoud 2009
de Eppies met een fan

Midwoud 2009
“Hallo, ons tafeltje is alweer leeg”

Midwoud 2009
Arjan’s zusje was blij om weer eens normale mensen tegen te komen in West-Friesland

Midwoud 2009
in Midwoud wonen twee deejays die nog slechter zijn dan de Eppies!

Midwoud 2009
de Eppies zijn blij met zichzelf

Het thema van de vrijdagavond was “Doe raar met je haar”.

Midwoud 2009
Wesley heeft ergens wat raar haar ‘geleend’

Midwoud 2009
Rick maakt snel vrienden

Midwoud 2009
Neet is blij om weer in Midwoud te zijn

Midwoud 2009
wissende contacten

Midwoud 2009
wissende contacten

Midwoud 2009
Foei Geert, laat dat shirtje eens gewoon omlaag!

Midwoud 2009
“Misschien kennen jullie mij wel. Ik ben namelijk bekend. Ik heb in de reclame van Remia gespeeld. En in de reclame van Melkunie koeien. Dus ik ben best bekend. Ik denk dat je me daar wel van kent. Van de Remia. En van Melkunie. Daardoor ben ik best wel bekend. De meeste mensen kennen me wel. Van Remia. En van Melkunie. Met die koeien. Ja, je kent me wel hè?! Ik ben bekend.”

Midwoud 2009
Wesley ontmoet ook weer bekenden

Midwoud 2009
Co kan zich al snel niet meer inhouden

Midwoud 2009
zij rende wel heel snel en heel ver weg toen ze iets nats voelde

Midwoud 2009
Erik heeft het ook al snel naar zijn zin in Midwoud

Midwoud 2009
de aanvoerder zorgt ervoor dat Geert er iets sexier uitziet

Midwoud 2009
de vrouwen kunnen meteen niet meer van ‘m afblijven! (of was het nou andersom?)

Midwoud 2009
Wesley ruikt waarschijnlijk een poepie van ei

Midwoud 2009
likken is helemaal in deze zomer

Midwoud 2009
zelfs Nol ontkomt er niet aan

Midwoud 2009
Co realiseert zich dat het belangrijk is om warme contacten te onderhouden met de barmeisjes

Midwoud 2009
Nol wordt steeds wilder

Midwoud 2009
Neet leeft weer helemaal op in Midwoud

Midwoud 2009
Neet geeft de plantjes in Midwoud het nodige vocht

Toen iedereen genoeg had gedronken en genoeg vette hap had gegeten, werd de tent weer opgezocht om van een welverdiende nachtrust te genieten.

Midwoud 2009
de tent werd weer opgezocht

Toen iedereen eenmaal in bed lag, bleek plots eens te meer dat Rene van Leeuwen welliswaar een zwak voor vrouwen heeft, maar desondanks ook niet vies is van de herenliefde. In tegenstelling tot twee jaar geleden had de Ouwe Leeënaar nu een ruim luchtbed meegenomen waardoor het geen enkel probleem was dat een lekkere kerel de nacht met ‘m wilde doorbrengen.

Midwoud 2009
Neet droomt van twee mooie dagen met zijn nieuwe vriend

Midwoud 2009
en ’s ochtends weer vroeg op om een ontbijtje te scoren en te zien hoe Geert zeven boterhammen wegwerkt

na het ontbijt meldde ook de Andijkse versterking in de vorm van Jansen en Jansen zich present en was de selectie voor de zaterdag compleet.

Midwoud 2009
de matadoren kleden zich om

Al snel werd weer duidelijk dat het Pijnackerse combinatievoetbal ietwat te hoog gegrepen was voor de West-Friese tegenstand. In de eerste wedstrijd lieten de gebroeders Jansen al snel zien dat zij maar voor een ding gekomen waren en dat was om het wisselvaantje defintief een plekje in de Oliveokamer van Gerard van Winden te doen bekomen. (En dat was maar goed ook want als ware hij dr. Phil zelf had Gerard de psychologische druk opgevoerd door het wisselvaantje gewoon thuis te laten!) Voordat de aanvoerder de bal had geraakt hadden Jansen en Jansen tussen het missen van diverse riante kansen door al voor een 2-0 voorsprong gezorgd tegen MOC. Met behulp van Rene van Leeuwen werd deze voorsprong uitgebouwd tot een eclatante 5-0 overwinning waardoor de eerste 8 punten een feit waren.

De tweede wedstrijd werd ook een eenvoudige prooi voor de ontketende ploeg van Gerard van Winden. Een klein slippertje van doelman Sander H. uit M. zorgde ervoor dat de tegenstander ook nog iets aan de wedstrijd overhield maar de afgetekende 3-2 overwinning was toch echt voor Oliveo.

Voordat de derde en laatste wedstrijd van de dag gespeeld kon worden moest er eerst twee en een half uur in de zon doorgebracht worden. Uiteraard werd deze tijd goed besteed.

Midwoud 2009
de accountant zorgt ervoor dat de pot weer gevuld wordt

Midwoud 2009
de tijd in de zon wordt goed besteed

Midwoud 2009
Sander praat even bij met vriend Ruud

Midwoud 2009
de familie Jansen breidde zich verder uit

Midwoud 2009
Nol vertelt een sterk verhaal

Midwoud 2009
genieten van het lekkere weer

Helaas bleek twee en een half uur bier drinken in de zon zelfs voor Oliveo niet de ideale voorbereiding op een wedstrijd. En dit was jammer want de laatste wedstrijd tegen Jodan Boys bleek later beslissend te zijn voor de eindoverwinning. De wil was nog net zo groot bij de Pijnackernaren maar de finesse was een ietwat verdwenen uit het spel. Hoewel Oliveo zoals gewoonlijk de betere was, kwam de tegenstander op voorsprong toen Co besloot dat zijn tegenstander het gras in het strafschopgebied maar even van dichtbij moest gaan bekijken. De rugbyer in de spits bij Jodan Boys schoot bal vanaf elf meter zowat door het net en eenmalig doelman Gerard van Winden weigerde om z’n handen daaraan te branden.
Even later verdubbelde nota bene de lover van Rene van Leeuwen de score uit een counter en keek Oliveo tegen een hopeloze achterstand aan. Uiteraard wilde Rene niet onderdoen voor zijn nieuwe vriend maar zijn aansluitingstreffer (na de zoemer) kwam te laat om de tegenstander nog echt te verontrusten.

Het was wel eenvoudig om iemand aan te wijzen die de volgende wedstrijd moest fluiten (de verliezende ploeg moest een scheidsrechter leveren). Er was immers maar één iemand die een strafschop had veroorzaakt.

Midwoud 2009
scheidsrechter Remco Bruinen uit Pijnacker meldt zich bij de toernooicommissie

Midwoud 2009
de scheidsrechter is er klaar voor

Midwoud 2009
Pieter helpt de arbiter door een stoel op de middenstip te plaatsen

Midwoud 2009
Co was echter van plan om meer te lopen dan Henk Bierman en had de stoel niet nodig

Bijna leek de wedstrijd zonder noemenswaardige problemen het einde te halen, maar uiteraard was dat iets te vroeg gejuicht. De ene ploeg dacht in de laatste seconde de gelijkmaker te maken maar scheidsrechter R. Bruinen was onverbiddelijk en keurde de treffer af omdat hij buiten de tijd gescoord was. Voordat het echt uit de hand liep was Co echter alweer achter een glas bier gekropen en kon er worden toegeleefd naar de tweede feestavond.

Midwoud 2009
altijd handig, twee ploegen in het blauwwit en een scheidsrechter in het blauwwit

Midwoud 2009
Piet Zee zit alweer op zijn oude niveau

Midwoud 2009
laten we ons daar maar aan houden dan

Midwoud 2009
Ron en Sander nemen de laatste West-Friese nieuwtjes door

Midwoud 2009
toen de wedstrijden gespeeld waren, bleken er nog een aantal lucht over te hebben

De rest van de middag mocht de zon zijn werk doen en vloeide het goudgele vocht rijkelijk.

Midwoud 2009
de zon deed zijn werk

Midwoud 2009
de zon deed zijn werk

Midwoud 2009
de zon deed zijn werk

Midwoud 2009
de zon deed zijn werk

Aan het eind van de middag arriveerde ook voormalig vedette Jos Ammerlaan en konden de tafels met Chinees opgezocht worden. We hadden nu welliswaar iets meer spelers dan etensbonnen maar met een “Er blijft toch altijd Chinees over” lulde leider Geert ons keurig door de controle heen.

Midwoud 2009
Jos was precies op tijd voor de voedingsrijke maaltijd

Na een klein dutje en toen iedereen opgefrist was, was het tijd om de feestzaal weer op te zoeken.

Midwoud 2009
“Twee bier alstublieft”

Midwoud 2009
de sfeer zat er meteen goed in

Midwoud 2009
dat likken is het echt helemaal deze zomer!

Midwoud 2009
blijven likken Co

Midwoud 2009
rare jongens die West-Friesen

Midwoud 2009
Geert geeft Ramona het advies om deze avond niet teveel met James te rotzooien

Midwoud 2009
zoals gewoonlijk worden Geerts adviezen in de wind geslagen

Midwoud 2009
zak eens lekker door

Midwoud 2009
“Hallo meisie, ken je mij al? Ik ben scheidsrechter Co”

Midwoud 2009
Wesley wordt een beetje zenuwachtig met de security zo dicht bij ‘m

Midwoud 2009
normaal wordt Co gepakt door de uitsmijter, dit keer was het eens andersom

Midwoud 2009
groepsknuffel

Midwoud 2009
James heeft gelukkig nog een hand vrij om bier te drinken

Midwoud 2009
twee van de drie hebben de hele dag in de zon gezeten. rara welke twee?

Midwoud 2009
Wesley vindt glazen stapelen net zo leuk als meisjes versieren

Midwoud 2009
“Kijk Arjan, deze neem ik mee naar huis”

Midwoud 2009
“Wees maar niet bang hoor. Hij heeft wel een grote mond maar een klein hartje”

Midwoud 2009
technisch topoverleg

Midwoud 2009
macho’s onder elkaar

Midwoud 2009
“Wat keken wij stoer hè!”

Midwoud 2009
Neet begeeft zich op de dansvloer

Midwoud 2009
Geert volgt al snel

Midwoud 2009
“Vergeet niet te likken jongens!”

Op zondag bleek het voetbalmotortje nog iets stroever te draaien. Niet verwonderlijk als je bedenkt dat aanvoerder/spelverdeler/heupwiegende middenvelder de twee wedstrijden tegen MOC vanaf de kant toekeek.

Midwoud 2009
Edwin Jansen gaat alleen op de keeper af

Midwoud 2009
en draait vervolgens net zo lang zonder te schieten tot er bijna weer een compleet elftal tussen hem en het doel staat

Midwoud 2009
Neet komt net te laat om de bal binnen te tikken

Midwoud 2009
ondanks de souplesse van verse aanwinst Jos Ammerlaan had Oliveo moeite om de wedstrijd te beslissen

Midwoud 2009
Jansen en Jansen combineren voor het doel van MOC

Midwoud 2009
Ron Jansen zorgt voor de bevrijdende winnende treffer

Midwoud 2009
Rick van der Helm zorgt voor opruiming

Vlak voor tijd kreeg Oliveo een strafschop mee waardoor de overwinning veilig gesteld kon worden. Doelman Sander Hennevanger hobbelde vastberaden het veld over om dit buitenkansje te benutten. Vol overtuiging stuurde de import-Medemblikker zijn collega-doelman de verkeerde kant op. Helaas stuurde Hennevanger ook de bal de verkeerde kant op. Dat tegenstander MOC vervolgens niet eens in staat was om de bal eerder bij het doel van Oliveo te krijgen dan de vol schaamte tergend langzaam terugschrijdende Eppie mag gerust een wonder worden genoemd. De wedstrijd eindigde zo in een kleine 1-0 overwinning waardoor het puntenaantal na vier wedstrijden op 19 punten werd gebracht.

Midwoud 2009
Sander Hennevanger pegelt de bal naast het doel

Midwoud 2009
ondanks de misser wilde Sanders maatje best nog wel met ‘m op de foto

Dus moest er tijdens de laatste wedstrijd tegen de veteranen van MOC flink op los gescoord worden om de toernooizege veilig te stellen. Toen we zagen wie de scheidsrechter was, leek het helemaal gelopen koers.

Midwoud 2009
Ruud komt onze laatste wedstrijd fluiten

Ondanks alle goede bedoelingen (er was nog geen druppel alcohol gedronken) bleek alles tegen te zitten. De wedstrijd werd gespeeld op het slechtste veld in Noord-Holland. De aanvoerder deed nog steeds niet mee. Ruud zag nergens een mogelijkheid om een strafschop te geven. En de tegenstander hield 10 man in het strafschopgebied het doel keurig schoon. De eindstand was 0-0 en de voorsprong op Jodan Boys was minder groot dan gehoopt.

Midwoud 2009
Marcel Frensch is levensgevaarlijk

Midwoud 2009
de keeper van MOC houdt zijn doel schoon

Het gelijkspel betekende ook dat Oliveo weer een scheidsrechter moest leveren. De wedstrijd die gefloten moest worden, was er één van concurrent Jodan Boys en dus kreeg strafschoppenmisser Sander Hennevanger de kans om alles weer goed te maken. Gerard van Winden slaakte een zucht van verlichting aangezien hij het wisselvaantje had thuisgelaten. De Oliveanen kwamen echter bedrogen uit. Scheidsrechter Sander H. uit M. liet Jodan Boys niet alleen winnen, hij hielp ze ook nog een handje. Eerst gaf hij al een belachelijke vrije trap waaruit de Boys scoorden en vlak voor tijs keurde hij ook nog een duidelijk buitenspeldoelpunt van de rugbyspits goed waardoor Jodan Boys met maar liefst 4-0 won en zowaar nog een kans had om het toernooi te winnen. Als alles tegenzit, dan zit ook alles tegen en in de laatste wedstrijd scoorde de Jodan er flink op los tegen een tegenstander die niet zoveel zin meer had. Na enig rekenwerk bleek dan Oliveo twee (2!) punten tekort kwam voor verlenging van de titel.

Midwoud 2009
scheidsrechter Sander H. keurt alweer een doelpunt van Jodan Boys goed

Aangezien er geen wisselvaantje was, werd de prijsuitreiking snel afgeraffeld waarna Oliveo weer naar huis vertrok zodat Midwoud weer een jaar de tijd heeft om bij te komen.

De vraag die nog een tijdje zal spelen is wie er nu verantwoordelijk is voor het sportieve debacle. Is het scheidsrechter Remco B. die er met het weggeven van een penalty voor zorgde dat Oliveo de titel verspeelde? Of is het toch scheidsrechter Sander H. die zelf een strafschop mistte en vervolgens nog twee doelpunten kado deed aan Jodan Boys? Voor de zekerheid heeft technisch directeur Gerard van Winden bekend gemaakt dat deze twee spelers volgend jaar geen alcohol meer tussen de wedstrijden door mogen drinken.

Gepubliceerd door

Amigo

Als hij geen Zweedse meubels aan het verkopen is, is Amigo meestal achter een computer te vinden. Zo ontwikkelt hij onder de naam Rosio websites.

De sympathieke vriend is behalve helft van het illustere dj-duo Guapo y Amigo ook groot voetballiefhebber. Daarbij nemen ADO Den Haag, Ajax en vooral Oliveo 7 een speciaal plekje in zijn hart in.

4 gedachtes over “Over rode benen, herenliefde, bier, vrouwen en dure penalties, kortom: Midwoud 2009”

  1. Alcohol-vrij bier mag toch wel?:-) Aanvoerder, ik heb wat minder genoten van je spel, maar je verhaal is weer geweldig!;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *