Liefde op het eerste gezicht

Guapo heeft er nooit in geloofd; liefde op het eerste gezicht. Maar het is ‘m nu zelf een keer overkomen dus hij zal wel moeten. ‘Nu’ is eigenlijk niet helemaal waar want het is alweer ruim anderhalf jaar geleden.Het gaat in dit geval niet over zijn dochter (niet alleen klopt dat qua tijd niet ook is Guapo niet zo truttig  geworden om dat op deze stoere blog te plaatsen) maar over een bandje. Een bandje dat maart 2008 tijdens London Calling in Paradiso optrad: Exile Parade. Guapo kreeg toen hetzelfde gevoel als toen hij voor het eerst Placebo zag; Torhout 1997 (dus eigenlijk heeft hij het wel al een keer eerder meegemaakt). Vanaf het eerste nummer vond hij alles geweldig wat Exile Parade deed; de muziek heeft iets typisch Brits maar is een stuk steviger dan de gemiddelde huidige hippe act uit de UK. De stem van de zanger past er helemaal bij; hees, vol en ruig, soms op het schreeuwerige af zeg maar. En live zijn de heren helemaal te gek; stoer en ontzettend zelfverzekerd staan ze op het podium om hun pompende en energieke nummers over het publiek uit te strooien. De vergelijking van ‘Oasis meets The Ramones’ gaat goed op!

Guapo was toen in Amsterdam de enige die ‘flabbergasted’ was na het optreden van de heren. Nu, dus anderhalf jaar later, leest hij steeds meer dat Exile Parade het wel eens zou kunnen gaan maken in 2010. Guapo hoopt in ieder geval van harte dat ie ze nog eens mag bewonderen op een podium in Nederland. Voorlopig doet hij het maar met een EPtje op zijn draadloze koptelefoon.

De kritische lezer (lees: de gebroeders Toussaint) zal wel weer niet overtuigd zijn van de lovende woorden van lijstduwer Guapo dus laat je overtuigen op: http://www.myspace.com/exileparade

Gepubliceerd door

Guapo

De geboren Koreaan die doordeweeks als centenneuker een groot advocatenkantoor onder de duim houdt, staat bij intimi bekend als groot liefhebber van muziek, voetbal, en eten (niet noodzakelijk in die volgorde).

Als helft van het illustere duo Guapo y Amigo stuwt hij regelmatige feesten in zijn homecity Delft naar grote hoogten. Gekleed in een rood-wit gestreept shirt bezoekt hij ook nogal eens wedstrijden van Sparta (is de club van Rotterdam).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *